Järkevyys vai impulsiivisuus?

Joopa joo, Mitä tuostakin otsikosta saa aikaan?
Taas kerran yhden lajin pehmeitä arvoja, koska kun ei ole varakas niin ollaan sitten huut hai hapeleita.
Totuus taitaa olla niin, että varakkailla ja varsinkin niillä, joilla tuohta on varastoituna jonnekin veroparatiisiin, heillä on järkevyys kasvanut lompakon myötä. Kaikenlainen ei-rahaan liittyvä huuhaaminen on jätetty elämän ulkopuolelle ja systeemiä käytetään järkevyyteen. Mitä se järki oikeastaan onkaan?

Käsitykseni mukaan se on valjastettu länsimaissa rahapolitiikan aisoihin ja sen vastapainoksi pehmeän arvon kannattajia kuvataan hetken illuusioissa eläviksi lapsiksi.
Tässä voi olla myös totuuden perää, koska hetkessä eläminen tekee eläjänsä lapsenkaltaiseksi. Oikeastaan tuo aikaisempi kuvaus loukkaa lapsia, koska he juuri usein ovatkin hyvinkin järkeviä. Ehkä eivät niin paljon rahan perään, mutta universaalisen järkevyyden kategoriaan yhdistettäviä kylläkin.

Kirjoittelen tätä tarinaa sen kummemmin ajattelematta, impulssien viedessä ajatuksiani eteenpäin. Tässä kylläkin huomautuksena se, että kirjoittelen jo vuosia tällä tavoin, joten ilmeisesti jonkinlainen järkevyys ohjaa tätä prosessiani.
Järkevyys ei siis välttämättä ole jotain laskelmoivaa, vaan kokemuksien mukanaan tuomaa mielen luomien ajatusten salamannopeaa erittelyä, jossa intuitio pelaa osansa pussiin.

Pelkkä impulsiivisuus voi olla kyllä hyve, mutta sen myötä voi kiertää pientä ympyrää, jollei järki ole rattaissa. Kaikki eivät voi olla van Gogh’heja. Yhdessä ne muodostavat kivan parin. Lisää soppaan vielä intuitio ja myötätunto, niin saatkin hyvän universaalisen miksauksen, jolla maailma voi muuttua kauniimmaksi.


Youtube kanavallani puhun monista järkevistä ja myös sydämen asioista. Tsekkaa ja tilaa kanavani, niin voit olla ajan pulssissa mukana: http://www.youtube.com/user/tautrino

P1000483

http://www.youtube.com/user/tautrino
INSPIROI – MOTIVOI – TIEDOSTA. Täällä monimutkaisistakin asioista puhutaan ymmärrettävästi. Anup Henrikki jakaa ajatuksiaan meditaatiosta, mindfulnessista, suomalaisesta shamanismista, elämästä ja kuolemasta. Spontaanisti kaikesta tietoisuuden kasvuun liittyvästä. Hän on itse kuvannut ja työstänyt videonsa, jollei niistä toisin ilmoiteta (c). Kuvauksessa ei pyritä täydellisyyteen, vaan alkuperäisyyteen ja siksi ne onkin kuvattu useimmiten ilman katkoksia. Jotkut videoista ovat experimentaalisia ja toiset vakavaakin pohdintaa. Nyt myös live stream-suora lähetystä jotka nähtävinä webinaareina. Jälkeenpäin myös nähtävissä kanavalla. Lisätietoa http://www.isness.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s