Satsang – sisäisen viisauden mindfulness

Otanta kirjoituksestani Mantralehdessä. Vieraile http://www.mantralehti.fi sivuilla, tilaa digilehti ja lue muutkin kirjoitukseni.

Satsang – sisäisen viisauden mindfulness
16.1.2018

Satsang tarkoittaa oman totuutemme läsnäoloa, yhdessäoloa itsemme kanssa. Itseä ei voi löytää ulkoa, vaan se on joka hetki läsnäolevaa sisäistä huomiointia. Harjoittaessamme mindfulnessia tai tehdessämme meditatiivisia harjoituksia ja tekniikoita, otamme jo askeleita kohti sitä kokemusta, josta henkisen tien mestarit puhuvat; mielen luomien ajatusten lävitse kulkemista kohti valoa. Satsang on enemmän kuin harjoitus tai tekniikka. Se on näkemistä, silmien avautumista totuudelle siitä, että sisällämme on todellakin kaikki Universaalinen tieto.

Aloittaessani kirjoittamaan näin henkisesti laajasta aiheesta kuin satsang tiedostan sen, että se kaikki 40 vuotta kestäneen henkisen polkuni aikana keräämäni tieto ei ole kuin esteenä yritykselleni saada paperille kuvausta kokemuksesta, jota kuvataan sydänyhteydeksi valaistuneeseen mestariin. Ehkä siksi onkin hyvä aloittaa siitä, mistä kaikki alkoi.

Ihmiskunnan historiassa on yksi henkilö, jonka vaikutuksesta henkinen kasvu ja meditaatio saivat aivan uuden ulottuvuuden. Hän on Buddha, joka eli noin 2500 vuotta sitten Intiassa ollen sekä satsangin että mindfulnessin luoja…

Lue artikkeli kokonaisuudessaan numerosta 4/2018 Mantralehti

Teksti: Anup Henrikki Takarautio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s